Jouluostoksilla Napolissa

Joulu on torien ja markkinoiden aikaa. Kuka voikaan vastustaa ostoskierrosta joulutunnelmissa… Napolissa joulutorit ovat avoinna 2.12.2023 -7.1.2024 välisenä aikana.

Tärkein ja tunnetuin ostospaikka on San Gregorio Armeno vaikka ei se mikään tori olekaan. Tämän kadun varrella on monia pikku putiikkeja, joista voi ostaa seimihahmoja tai muuten vain ihastella liikkeiden seimiä, pastoreita ja koriste-esineitä. Tänä vuonna on 152. kerta, kun jouluvalot sytytettiin San Gregorio Armenossa. 7.joulukuuta liikkeet koristautuivat jouluun ja olivat avoinna myöhään yöhön saakka. Joka päivä kadulla vallitsee kaaos, kun ihmiset kuljeskelevat alueella katselemassa ja ostoksilla.

Joulutoreja on kaikkialla Napolissa, sillä kaupunki on iso ja asukkaita paljon. Torien taika lumoaa ihmiset. Siellä on aina paljon nähtävää, ostettavaa, pientä purtavaa ja mukava tunnelma joulukoristeiden ja valojen katveessa. Tärkeitä ja tunnettuja toripaikkoja ovat:

  • Piazza Dante (keskusta): tänä vuonna jopa 52 myyntikojua!
  • Piazza degli Artisti (Vomero)
  • Cortile Santa Chiara (keskusta)
  • Via Armando Diaz (keskusta)
  • Piazza Mercato (Pendinon kortteli).

Torien lisäksi ennen joulua on monia muita tapahtumia. Fuorigrottan konferenssikeskukseen (Mostra d ’Oltremare) on luotu Christmas Village. Lipun ostamalla pääsee sisään ja voi kierrellä joulumaailmassa ja tehdä kaikkea kivaa.Voit kirjoittaa kirjeen joulupukille, tavata hänet henkilökohtaisesti, luistella jääradalla, tehdä jouluostoksia tai vaikka askarrella.

Suosittu joulukohde on Pietrarsan junamuseo Napolin lähistöllä. Paikalle pääsee omalla autolla tai vanhanaikaisella junalla, mutta lippu on varattava etukäteen. Lipun ostamalla pääsee valtavalle museoalueelle junia katselemaan ja ihastelemaan jouluisia myyntikojuja. Tämän joulun teemana on suklaa.

Makean ystäville on Napolin keskustassa herkullinen karamellikauppa, jossa kannattaa pistäytyä. Fabbrica delle meraviglie (via Giuseppe Verdi 35/36/37) saa sinut hymyilemään lapsenomaisesti ja täyttää sekä mahan että mielen. Joka puolelle asetellut tikkunekut, suklaat ja makeiset saattavat sinut sokerin salattuun maailmaan ja saavat pääsi pyörälle.

Teksti ja kuvat : Miia Mattila