Luova tauko Italiassa

Luova tauko Italiassa muutti Minna-Maria Virtasen elämän.

Vuonna 2017 Minna-Maria kaipasi elämäänsä muutosta, hän irtisanoutui opetustöistään Helsingissä ja suuntasi Italiaan nauttimaan hitaammasta elämästä. Hän piirsi, kirjoitti, lepäsi ja kuunteli sydäntään.

Tuon vuoden luovan tauon aikana hän tapasi myös kumppaninsa Alessandron, opiskeli coach’iksi, löysi qigongin  ja alkoi järjestää Luovia Taukoja sekä retriittejä suomalaisille Italian Emilia-Romagnassa.

Tapasimme Minna-Marian kanssa lounaalla Bolognassa ja keskutelimme tarkemmin mitä qigong oikein on? 

Qigong tulee sanoista ”qi” elämän energia ja ”gong” harjoittaa tai kasvattaa. Qigong’in voisikin kääntää taitona käyttää energiaa. Qigongia on harjoitettu yli 3000 vuotta ja sen juuret ovat Kiinassa, jossa shamaanit ja buddhalaiset munkit kehittivät harjoitusta. Qigong-harjoituksessa yhdistyy meditatiivinen liike, hengitys ja intentio eli mielikuva. Näiden avulla tasapainotetaan energian virtaa meridiaaneissa eli energiakanavissa. 

Mitä hyötyä Qigongista oikein on?

Qigongilla vaikutetaan niin fyysiseen, henkiseen kuin tunne-elämän hyvinvointiin. Jo yksittäisen harjoituksen hyödyn voi tuntea siinä, että keho on energisempi ja mieli rauhoittunut ja kevyt. Säännöllisellä harjoituksella on valtavasti hyötyjä, joista yksi merkittävin on hermoston toiminnan tasapainottaminen, jolloin keho voi pitää huolen sen tärkeistä normaalitoiminnoista. 

Kenelle erityisesti suosttelisit Qigongia? Qigongista on hyötyä kaikille, joilla on stressiperäisiä oireita kuten, suolistovaivoja, pääsänsärkyjä, hartia tai selkä-vaivoja, pms-oireita, masennusta, jännittämistä tai muita tunne-elämän haasteita. 

Voiko Qigongia harjoittaa kaikki?

Kyllä Qigong sopii jokaiselle, joka haluaa tukea terveyttään ja kaipaa arkeen lisää levollisuutta ja keveyttä. Erityisen hyvin se sopii suorittamiseen taipuville, koska harjoitus tukee tasapainoa maskuliini- ja feminiinini -energian välille. Myös erityisherkiksi itsensä tunnistavat hyötyvät erityisen paljon energian tasapainotustaidoista. Harjoitus sopii myös silloin, jos on fyysisiä rajoitteita. Qigong -liikkeet voi tarvittaessa tehdä muun muassa istuen tai sängystä. Itseasiassa myös sairaalat käyttävät qigongia. Näin on esimerkiksi Bolognassa.

Onko ihmisiä, joille Qigong ei sitten sovi ollenkaan?

Ei oikeastaan, qigong sopii ihan kaikille eikä se myöskään vaadi mitään erityisiä välineitä, joten sen aloitus on helppoa ja edullista.

Mikäli haluaisin kokeilla Qigongia, mistä voin löytää sinut?

Helpoiten palveluihini voi tutustua nettisivuillani www.coachingatelier.fi.

Minut löydät myös instagramista @coaching_atelier_

Voit tutustua qigongiin ja ilmaiseen videomateriaalini myös Coaching Aterlierin youtube kanavalla.

Järjestän 15.10.2023 kello 17 (EST) syys-Qigong webinaarin jonne kaikki Noi-lehden lukijat ovat tervetulleita. Mukaan ilmoittautumaan pääset oheisesta linkistä https://fi.coachingatelier.fi/about-2 

Teksti: Kaisa Nokela

Kuvat: Minna-Maria Virtanen