Miettuccellien Seikkailu Italiaan: Unelmaelämää Piemontessa

Suomalaispariskunta Sari (43v.) ja Arto (45v.) Miettunen, tuttavallisemmin Miettuccellit, päättivät lähteä rohkealle seikkailulle kohti Italiaa pääsiäisenä 2024. Tämä päätös oli seurausta pitkäaikaisesta haaveesta, joka oli kypsynyt vuosien varrella ja saanut lisää pontta lasten aikuistuttua ja omilleen muutettua.

”Sari ja minä olemme haaveilleet ulkomaille muuttamisesta jo pitkään. Perheen perustaminen vei meidät mukanaan nuorina, joten emme silloin ehtineet toteuttaa matkustelua tai ulkomailla asumista niin paljon kuin olisimme halunneet. Nyt kun lapset ovat jo omillaan, tuntui oikealta hetkeltä toteuttaa tämä unelma”, Arto kertoo.

Kun päätös ulkomaille muutosta oli tehty, alkoi seuraava vaihe: mihin maahan suunnata? Vaikka he olivatkin viettäneet paljon aikaa Espanjassa, Italia alkoi tuntua kiinnostavammalta. Kauniit maisemat, herkullinen ruoka ja ystävälliset ihmiset vetivät puoleensa, erityisesti Piemonten alueella.

”Piemonte tuntui heti kodikkaalta. Olimme matkustaneet ympäri Pohjois- ja Keski-Italiaa, mutta Piemonten seutu lumosi meidät molemmat”, Sari sanoo hymyillen.

Valmistautumista ja tulevaisuuden suunnitelmia

Valmistautuakseen muuttoon Sari jäi pariksi vuodeksi opintovapaalle ja suorittaa etänä avoimen yliopiston opintojaan, kun taas Arto sai luvan tehdä töitä etänä Italiasta. He suunnittelevat myös oman yrityksen perustamista Italiaan ja haaveilevat maatalosta, jossa voisivat kokeilla pienimuotoisesti B&B-toimintaa. Sari tykkää kestitä vieraita, B&B:ssä sitä saisi tehdä työkseen.

”Oma maatalo mahdollistaa myös osittaisen omavaraisuuden. Olisi mahtavaa pystyä kasvattamaan omat vihannekset, marjat, hedelmät ja pähkinät. Italia tarjoaa loistavat mahdollisuudet eri kasvien kasvattamiseen ja kaksi kasvukautta vuodessa. Sari on myös intohimoinen hapanjuurileipuri ja loistava ruoanlaittaja”, Arto selventää.

Sarin tekemät hapanjuurileivät ovat herkullisia

Pariskunta harrastaa yhdessä keramiikkaa ja haaveilee pienen keramiikkapajan perustamisesta maatalon piharakennukseen.

Muuttoa valmistellessaan pariskunta myi oman asuntonsa pääkaupunkiseudulla ja suunnittelee myös myyvänsä siirtolapuutarhamökin tulevana kesänä. He vaihtoivat autonsa pakettiautoon, jolla he kuljettivat muuttokuormansa Italiaan. 

Italian Codice Fiscalet he hankkivat jo Suomessa Italian suurlähetystöstä, joka on helpottanut Italian päässä käytännön asioiden hoitoa. Muuton valmistelu sujui yllättävän sujuvasti.

”Rennosta italialaisesta elämänasenteesta voi ottaa oppia. Asiat järjestyvät yleensä, kunhan ei lannistu ensimmäisten vastoinkäymisten edessä”, Sari hymyilee.

Uusi elämä vuokra-asunnossa, mutta oma maatalo jo etsinnässä

Pariskunta on aloittanut muutto elämän vuokra-asunnossa Melazzossa Piemontessa ja jatkaa oman maalaistalon etsimistä. Vuokra-asunto löytyi netti-ilmoituksesta tutusta Villa Scatista, jossa he olivat käyneet lomallaan ravintolassa. He rohkaisevat muitakin toteuttamaan unelmiaan ja elämään hetkessä. ”Jos asiat eivät suju odotetusti, voi aina tarvittaessa muuttaa suuntaa uudelleen”, Arto kannustaa.

Upea Villa Scati on Arton ja Sarin koti Italiassa

Arton ja Sarin valmistellessa muuttoaan Italiaan, eräs Arton työkavereista nimesi heidät leikkisästi Miettuccelleiksi. Toinen ystävä teki heille hienon Miettuccelli-logon ja kolmas keksi, että se tulee teipata myös pakettiauton kylkeen. Tästä syntyi idea luoda oma Instagram-tili, johon he voisivat jakaa kuulumisiaan ystävien kanssa. 

Miettuccellien paku on jo tuttu näky Piemonten pikku kylissä

Aluksi tili oli tarkoitettu vain lähipiirille, mutta pian se sai yllättävän suuren suosion. He saivat rohkaisevia viestejä ja vinkkejä sekä verkostoituivat muiden ulkomailla asuvien kanssa. Instagramista tuli paitsi tapa jakaa tarinoita, myös keino tallentaa muistoja muutosta Italiaan.

Miettuccellien Arton ja Sarin löydät instagramista @miettuccelli