Keskustele, kysy tai kannusta Suomi-kylässä

Suomi-Seura ry on rakentanut tänä kesänä ainutlaatuisen tapahtuman: maailmalaajuisen virtuaalisen Suomi-kylän, jonka teemana on ”etänä yhdessä”. Tavoitteena on luoda ulkomailla asuville suomalaisille poikkeusaikanakin mahdollisuus iloisiin kohtaamisiin ja yhteisiin tunnemuistoihin.

Virtuaalinen Suomi-kylä on koko viikon 7.–13. kesäkuuta 2021 kestävä tapahtuma. Suomi-kylä on kohtaamispaikka, jossa keskustellaan ulkosuomalaisille tärkeistä asioista, esitellään ulkosuomalaisille suunnattuja palveluja sekä suomalaista kulttuuria ja osaamista. Ja ennen kaikkea – pidetään hauskaa yhdessä!

Suomi-kylä on avoin kaikille ulkosuomalaisille ja ulkosuomalaisuudesta kiinnostuneille. Suomi-kylässä voit tavata muita ulkosuomalaisia kylän kahvilassa tai puistossa, osallistua aamujumppaan, rauhoittua kyläkirkossa, tunnelmoida saunassa tai kannustaa Huuhkajia jalkapallon EM-kisojen kynnyksellä. Voit keskustella Suomen päättäjien ja viranomaisten kanssa Suomen työmahdollisuuksista sekä passi-, verotus- ja eläkekysymyksistä, ottaa osaa webinaareihin ja paljon muuta.

Suomi-kyläviikon aikana eduskunta järjestää etäopastuksia, joihin voi ilmoittautua Suomi-Seuran kotisivulla. 

Live-ohjelmien kautta pääset suoraan mukaan Suomi-kylän tunnelmaan; osa ohjelmista on ennakkoon nauhoitettu videotallenteina, joita voit katsoa tapahtumaviikon aikana silloin kun sinulle parhaiten sopii. Tapahtuma on pääosin suomenkielinen. 

Suomi-kylä on maksuton, tarvitset vain tietokoneen ja toimivan internetyhteyden. Osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä Suomi-Seura ry:n kotisivuilla. Tapahtumaan mahtuu 3 000 osallistujaa, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kannattaa tutustua jo nyt Suomi-kylän runsaaseen ohjelmaan, jota päivitetään aina tapahtumapäiviin saakka. 

Teksti: Katia Brunetto

Lue täältä lisää Suomi-kylästä