Salaatti vuohenjuustosta ja grillatuista persikoista pistaasikastikeella

Vuohenjuustopersikkasalaatti

Rooman suurlähetystön keittiömestarin Kimmo Kettusen supermaukas salaatti sopii Italian elokuuhun, kun persikat ovat parhaimmillaan.

Persikoiden grillaaminen vielä voimistaa niiden makeutta.

Tähän tarkoitukseen sopivat parhaiten kiinteähköt persikat. 

Jos ranskalaisen Chévre-juuston löytäminen tuottaa vaikeuksia, voit käyttää tähän muuta paistettavaksi sopivaa juustoa, kuten Caciocavallo Silanoa.

Myös Brie-juusto sopii maultaan hyvin. Se kannattaa lisätä salaattiin paistamatta.

Viiniksi Kimmo Kettunen suosittelee sauvignonia Friulista tai Alto Adigesta sen hienostuneen aromaattisuuden ja täyteläisyytensä vuoksi. 

Resepti neljälle:

4 kiekkoa ranskalaista Chévre-vuohenjuustoa

2 persikkaa tai nektariinia

Rukolaa

Kastike:

1 dl kuorittuja pistaaseja

1 dl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

0,5 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua parmesaania

Suolaa

(1-2 rkl vettä)

Tee ensin kastike.

Jauha kaikki kastikkeen ainekset vettä lukuunottamatta sauvasekoittimella tai monitoimikoneella karkeaksi kastikkeeksi. Lisää ruokalusikallinen tai pari vettä jos tarvitsee, että saat kastikkeesta juoksevamman

Leikkaa persikat lohkoiksi ja grillaa ne hyvin kuumennetussa grillissä molemmin puolin niin, että pintaan tulee raidat. 

Paista vuohenjuustoon kullanruskea pinta pinnoitetussa pannussa. Kuumenna pannu niin kuumaksi että pinnasta nousee ensimmäinen savukiehkura. Paista juustoa muutama sekunti molemmin puolin ilman rasvaa. 

Sekoita osa pistaasikastikkesta rukolaan ja kokoa salaatti vadille.

Viimeistele kastikkeella. 

Teksti: Kimmo Kettunen