Tervetuloa Noi-lehden pariin!

Italialainen unikkopelto

Korona-aika on osoittanut, kuinka tärkeää kokemusten ja tiedon jakaminen on.

Erilaisten rajoitusten keskellä on helpottavaa tietää, että meitä on muitakin, sillä arkiset kertomukset, selviytymistarinat, kokemusten jakaminen, vinkit ja suositukset sekä huumori auttavat moneen asiaan.

***

Noi-lehti on Club Finlandia Suomi Anconan tuottama verkkojulkaisu, jonka tarkoitus on jakaa tietoa ja kertoa tarinoita kaikille italiassa asuville tai Italiaan muuttamisesta tai matkustamisesta haaveileville suomalaisille.

Noi pyrkii tarinoiden lisäksi tarjoamaan reittejä: linkkejä, sivustoja, palveluja, jotka auttavat selvittämään kuka, mitä, missä ja miten. Tätä varten sivustolla on Tietopankki-osio.

Lehti ei keskity pelkästään koronan synnyttämiin kysymyksiin vaan pyrkii kertomaan myös Italian arkisista käytännöistä tai esimerkiksi lakimuutoksista.

***

Noi-lehden sävy on rehellinen, hyväntuulinen, kannustava ja aito. Julkaisu noudattaa toiminnassaan journalismin eettisiä sääntöjä.

Osaltaan Noi haluaa kumota Italiaan liittyviä stereotypioita, jotka nousevat surullisen usein esiin, kun Italiasta puhutaan ulkomailla.

Haluamme antaa äänen myös toisen tai kolmannen polven italiansuomalaisille.

Ota siis rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on aihe, josta haluaisit kirjoittaa tai lukea.

Katso täältä, ketkä tekevät Noi-lehteä

***

Olemme vasta alussa, mutta toivottavasti viihdyt kanssamme.

Tervetuloa lukemaan Noi-lehteä!

Marjo Kaislasuo
Club Finlandia Suomi Ancona
toimitus@noi-lehti.fi