Corpus Dominin l’infiorate, hengellisyyden ja luonnon liitto


Meillä on ollut taas upea tilaisuus ihailla todella taidokkaasti valmistettuja pyhiä kuvia ja symbooleita Cordidonian ja Castelraimondon kaupunkien keskustassa Marchessa.

Infioratasta voisi sanoa, että se on hengellisyyden ja luonnon liitto. Paikalliset yhteisöt, niin uskonnolliset, kuin ei uskonnolliset ja yksityiset henkilöt osallistuvat monissa kaupungeissa työstämään näitä uskomattoman kauniita teoksia, jotka luovat päivälle juhlan ja jakamisen ilmapiirin.

Corpus Dominin -juhlaa edeltävänä viikona ja edellisenä yönä, kaikkien kukkien terälehdet lajitellaan koreihin, ja jaetaan värien mukaan. Kullakin paikkakunnalla käytetään pääasiassa tuoreita tai kuivattuja paikallisia kukkia ja siemeniä, jotka vapaaehtoiset ja kukka-mestarit ovat keränneet edeltävinä päivinä ja kuukausina.

Perinne jo usain vuosisadan ajan

Tämän perinteen uskotaan lähteneen Vatikaanin basilikan floristiikkapäällikön Benedetto Drei:n ja hänen poikansa Pietron ansiosta, he halusivat luoda kauniita teoksia, jotka muistuttaisivat mosaiikkitöitä käyttäen luonnon materiaalia.


Ensimmäinen Corpus Domini -juhlan kunniaksi pystytetty Infiorata on peräisin vuodelta 1743, ja se tehtiin Genzanossa (Rooma), jossa se valmistettiin Sydämen naisen kunniaksi (Sebastiano Concan maalaus). Sittemmin perinne on levinnyt koko niemimaalle ja erityisesti Keski-Italiaan.

Madonna del cuore

Uskonnollisten ja maisema-aiheiden innoittamat kuviot levitetään maahan, peitetään terälehdillä, ja työ jatkuu lähes aamunkoittoon asti.


CorpusDomini on liturginen juhlapäivä, joka juhlistaa Kristuksen todellista läsnäoloa ehtoollisessa.
Juhlaa kutsutaan myös nimellä“Solemnity of the Most Holy Body and Blood of Christ” (Pyhimmän ruumiin ja veren juhla). Se korostaa ehtoollisen iloa, jossa Kristuksen ruumis ja veri, sielu ja jumaluus ovat läsnä. Tätä juhlaa vietetään roomalaiskatolisessa kirkossa sekä tietyissä läntisissä ortodoksisissa, luterilaisissa ja anglikaanisissa kirkoissa.

Corpus Domini -juhlaa vietetään Trinitatis-sunnuntain jälkeisenä torstaina. Monissa maissa se on myös pyhäpäivä, ja sitä vietetään 60 päivää pääsiäisen jälkeen tai välittömästi sen jälkeisenä sunnuntaina. Juhlan päätteeksi usein järjestetään pyhän ehtoollisen kulkue, jossa pyhä sakramentti on esillä monstranssissa.

Monissa kaupungeissa kaupunkien keskustoissa voi ihailla upeita pyhiä kuvia ja symboleita, jotka on tehty kukista ja siemenistä, näiden kuvien valmistamiseen yleensä osallistuu kaupungin asukkaat.

Tunnetuimmat L’infioratet

 • Gerate ( Roma)
 • Noale ( Venezian provinsi)
 • Pietra Ligure in fiore -näyttely, ( Savona) järjestetään kolmen vuoden välein. Se on Euroopan suurin infiorata. Kaikki keskustan aukiot ovat täynnä kuuluisien taideteosten esityksiä tai mestarikukkakauppiaiden alkuperäisiä malleja. Yli 800 mestarikukkakauppiasta useasta euroopanmaasta aloittaa työnsä lauantaina, ja yleisö voi seurata koko prosessia. Teokset
  ovat esillä sunnuntai-iltaan asti. Seuraava tapahtuma on käsittääksemme suunnitteilla vuodelle 2025.
 • Alseno (Piacenza)
 • Spello (Umbria)
 • Assisi (Umbria)
 • Montefiore dell’Aso (Ascoli Piceno )
 • Castelraimondo ( Macerata)
 • Alatri (Frosinone).
 • Noto ( Sisilia, 17-21 toukokuuta 2024 )