Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille itsenäisyyspäivänä 2023

TASAVALLAN PRESIDENTIN TERVEHDYS

Hyvät ulkosuomalaiset,

pysähdymme viettämään itsenäisyyspäivää nopeasti muuttuvan maailman keskellä. Valitettavasti tuo muutos on tarkoittanut ajassamme epävakautta ja konflikteja eri puolilla maailmaa.

Pienen maamme menestyksen salaisuus on nojannut luottamukseen. Erimielisyydet on ratkaistu keskustellen, ja asioita on ratkottu yhdessä. Kunnioitamme toistemme erilaisia taustoja ja vaalimme yhtenäisyyttä arjen teoilla.

Moni teistä maailmalle muuttaneista on kenties eri elämänvaiheissa pohtinut omaa identiteettiään. Suomalaisuus ei sulje pois kansainvälisyyttä. Siinä missä olemme suomalaisia, olemme myös maailmankansalaisia. Kun erilaiset identiteetit elävät rinnakkain, monelle suomalaiselle yhdistävä tekijä on suomen kieli ja suomalaiset tavat.

Kiitän teitä tekemästänne työstä. Kannatte suomalaisuuden lippua maailmalla aikana, jolloin yhteistyölle ja toistemme ymmärtämiselle on entistä suurempi tarve. Voimme olla ylpeitä siitä, että Suomi on yksi vakaimpia maita maailmassa. Tehkäämme jokainen kykymme mukaan sen minkä pystymme, jotta tulevaisuudessa vakaus ja yhteistyö voittaisi eripuraisuuden.

Toivotan kaikille teille ulkosuomalaisille ja suomensukuisille rauhallista itsenäisyyspäivää.

Sauli Niinistö

Tasavallan presidentti

Videon tekijänoikeus säilyy tasavallan presidentin kanslialla ja sen manipulointi tai jälkileikkaus sekä käyttö muissa yhteyksissä tai mainontatarkoituksissa on kielletty.