Joulun odotuksessa 2023

On aika sytyttää ensimmäinen adventtikynttilä.  Kirkon kalenterissa adventista alkaa uusi vuosi ja joulun odotus.  Ensimmäisen adventin Hoosianna-laulu kaikuu kovaa ja mahtipontisesti, se kertoo kuninkuudesta. 

Raamatun ajan kielenkäytössä esiintyvät kuninkaat, ruhtinaat ja keisarit.  Sen mukaan Jeesuskin saa asiaankuuluvan nimityksen « Rauhanruhtinas. »  Hänestä ei puhuta tuomarina, presidenttinä tai pääsihteerinä. 

Tämän maailman kuuluisimman rauhanruhtinaan ajopeli oli arvottomana eläimenä pidetty aasi. Komea sotaratsu olisi ollut paljon vakuuttavampi tapa kerätä huomiota mutta Jeesus valitsi mitättömistä mitättömimmän otuksen. 

Jeesuksen adventin valinta, samoin kuin hänen vaatimaton syntymäpaikkansa osoittivat, että tämä kuningas oli erilainen. Voima tulee esiin heikkoudessa, suuruus pilkistää pienuudesta, rakkaus ilmestyy välinpitämättömyyden keskelle.  

Joulun rauhanruhtinaalle ja kaikille hänen apulaisilleen on maailmassamme hommia nyt ja heti.   « Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia : minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. » (Jeremia 29 :11) 

Jumalan lupauksiin luotten toivotan teille Italian suomalaiset 

Hyvää adventtiaikaa sekä iloista joulujuhlaa !

Joulukirkot Italiassa:

Rooma, Piazza Farnese, Birgittalaisluostarin kappeli, lauantaina 16.12, kello 18.

Milano, Chiesa Valdese, via Francesco Sforza, 12a, 20122 Milano, sunnuntaina 17.12, kello 18.30.

Lämpimästi tervetuloa!

Teksti: Ranskan ja Italian evankelis-luterilainen seurakunnan pappi Marjo Kalliomäki