Pikkujoulut on Sisuseuran varma hitti

Emilia-Romagnan Sisuseura perustettiin virallisesti vuonna 2006 ja jo siitä lähtien se on koonnut yhteen suomalaisia ja Suomen ystäviä ympäri koko Emilia-Romagnan alueen.

Seurassamme on sekä lyhyemmän että pidemmän aikaa Italiassa asuneita suomalaisia, ja annamme mielellämme vinkkejä ja neuvoja elämään Emilia-Romagnassa.

***

Sisuseuran tavoitteena on ylläpitää suomenkieltä ja suomalaisia perinteitä sekä edistää suomalaisten välistä kanssakäymistä ja yhteishenkeä järjestämällä erilaisia yhteisiä tapahtumia, kuten aperitiiveja, taidenäyttelyvierailuita, yhteisiä äänestysmatkoja, juhannusjuhlia ja hemmottelupäiviä kylpylässä. Tapahtumista ehdottomasti suosituin on jokavuotiset pikkujoulut.

***

Viime aikoina kiinnostusta on herättänyt myös Suomi-koulutoiminnan aloittaminen, vaikka virallisesti koulua ei ole vielä perustettu.

Ensimmäinen kerran tämä epävirallinen koulu kokosi yhteen alueen lapset Aleksis Kiven päivänä 10. lokakuuta Reggio-Emiliassa.

***

Sisuseura oli aktiivisesti mukana viimeisessä USP:n kokouksessa, jonne teimme useita erinäisiä aloite-ehdotuksia liittyen muun muassa ulkosuomalaistenlasten suomenkielen taitojen ylläpitoon ja kehittämiseen.

Lähitulevaisuuden tavoitteenamme on esittäytyä ja kertoa seuramme toiminnasta myös Suomen Bolognan uudelle kunniakonsuli Lamberto Tacolille.

Löydät meidät Facebookista nimellä Emilia-Romagnan Sisuseura tai voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen bolognansisuseura@gmail.com.

Teksti: Kaisa Nokela