Tee zabaglionea jouluksi

zabaglione

Nämä tarvitset:

1 litra maitoa

1 vaniljatanko

900 grammaa sokeria

12 kananmunankeltuaista

2 dl marsalaviiniä

2 dl alkoholia (Italiassa käytetään 96-prosenttista)

Lasipulloja korkkeineen (keitettyjä)

***

Kaada maito kattilaan, lisää sitten sen seuraksi vaniljatanko ja 500 grammaa sokeria.

Sekoita ja keitä 30 minuuttia.

Anna seoksen sen jälkeen jäähtyä.

***

Vatkaa keltuaiset kulhossa, lisää niiden joukkoon loppu sokeri (400g), alkoholi ja marsala. Sekoita hyvin.

Yhdistä jäähtynyt maitoseos keltuaisseokseen, sekoita taas hyvin ja anna levätä jonkin aikaa.

Kaada seos tiheän siivilän läpi kulhoon.

Nyt zabaglione on siinä vaiheessa, että voit aloittaa pullottamisen.

***

Muista tämä, jos aiot pakastaa zabaglionen: jätä korkki auki niin pitkäksi aikaa, että zabaglione on jähmettynyt pakastimessa. Sen jälkeen voit sulkea korkin.

Ota zabaglione pakastimesta noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Teksti ja kuva: Toini Maria Ahlholm