Kuka voisi vastustaa mansikoita?

Rooman suurlähetystön keittiömestarin Kimmo Kettusen kesäisen reseptin salaisuus on mansikkajäätelön ja -kastikkeen raikas liitto.

Mansikkajäätelö

  • 280 g puhdistettuja mansikoita
  • 115 g sokeria
  • 240 g vettä
  • 250 g kermaa
  • 50 g glukoosisiirappia
  • 65 g rasvatonta maitojauhetta

Mansikkakastike

  • 100g mansikoita pieninä kuutioina
  • 60 g sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 15 g glukoosisiirappia
  • 0,5 tl maissitärkkelystä + 2 tl vettä

Valmista ensin kastike.

Laita mansikat, sokeri, sitruunamehu ja siirappi pieneen kattilaan.

Liuota maissitärkkelys veteen (2 tl) ja lisää se sitten kattilassa olevien ainesten joukkoon.

Keitä sekoitellen täydellä teholla noin kaksi minuuttia, kunnes seos sakenee siirappimaiseksi. Älä kuitenkaan anna mansikoiden pehmentyä liikaa ja soseutua.

Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

Valmista sitten jäätelö.

Soseuta mansikat sauvasekoittimella sokerin kanssa kannussa tai muussa korkeassa astiassa.

Lisää joukkoon muut aineet. Jatka sekoittamista sauvasekoittimella, kunnes seos on tasaista.

Pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneessa.

Ota kastike jääkaapista ja kauho se kerroksittain jäätelön kanssa sopivaan astiaan. Pakasta noin tunti ennen tarjoamista.