Mitä Noi syö: ruisleipää Italiassa

Suomi-ikävään voi tietysti tilata ruisleipää Suomesta asti tai leivän voi leipoa itse, mutta meidän uusavuttomien onneksi Italian isoimmista kaupungeista voi löytää tuoretta ruisleipää.

Tässä muutama vinkki:

Milano: Slow Bread Lab

Perinteisiä ruislimppuja saa Via Maiocchi 29:n sisäpihalta. Kannattaa varata tai ainakin varmistaa etukäteen, että limppuja on tarjolla.

Bologna: Forno Brisa

Siemenillä päällystetty 1,2 kilon vuokaruisleipä valmistetaan pohjoisitalialaisesta rukiista. Tuotteita voi myös tilata kotiin.

Rooma: Bonci

Päärautatieasema Terminillä on Rooman kaoottinen Mercato Centrale, jossa heti vasemmalla asemalta tullessa on Boncin gourmetpizza- ja leipätaivas. Leipäkauppa löytyy myös Pratista: Via Trionfale 36.

Rooma: Forno Conti

Riisuttu vaalea skandisisustus ja 100% ruisvuokaleipä, voiko suomalaisempaa ollakaan?

Jatta Paakkinen, teksti ja kuva