Mitä Noi syö: ruisleipää Italiassa
Suomi-ikävään voi tietysti tilata ruisleipää Suomesta asti tai leivän voi leipoa itse, mutta meidän uusavuttomien onneksi Italian isoimmista kaupungeista voi löytää tuoretta ruisleipää.
Tässä muutama vinkki:
Milano: Slow Bread Lab
Perinteisiä ruislimppuja saa Via Maiocchi 29:n sisäpihalta. Kannattaa varata tai ainakin varmistaa etukäteen, että limppuja on tarjolla.
Bologna: Forno Brisa
Siemenillä päällystetty 1,2 kilon vuokaruisleipä valmistetaan pohjoisitalialaisesta rukiista. Tuotteita voi myös tilata kotiin.
Rooma: Bonci
Päärautatieasema Terminillä on Rooman kaoottinen Mercato Centrale, jossa heti vasemmalla asemalta tullessa on Boncin gourmetpizza- ja leipätaivas. Leipäkauppa löytyy myös Pratista: Via Trionfale 36.
Rooma: Forno Conti
Riisuttu vaalea skandisisustus ja 100% ruisvuokaleipä, voiko suomalaisempaa ollakaan?
Jatta Paakkinen, teksti ja kuva